Blue Lagoon en Sky Lagoon IJsland

Blue Lagoon en Sky Lagoon IJsland

IJsland heeft veel te bieden voor een wellnessvakantie. De overweldigende natuur, de geothermale baden in het landschap en de Blue Lagoon. Deze en de nieuwe Sky Lagoon, de nieuwste geothermale spa, liggen vlakbij Reykjavik.

Blue Lagoon

De Blue Lagoon is wereldberoemd. Dit meer dankt zijn naam aan de blauwwieren die het water niet alleen de bijzondere blauwe kleur geven maar het ook op een natuurlijke wijze schoon houden. In het blauwe thermaalwater kunt u zwemmen en pootje baden.

Na het baden in het thermale water kunt u genieten van de sauna met zicht op de lagoon, stoombaden en een natuurlijke massage onder een waterval. De spa-behandelingen zoals massages vinden plaats in de spa of in de lagoon.

Het geothermische zeewater van de Blue Lagoon is geneeskrachtig voor psoriasispatiënten. Het water van de Blue Lagoon bevat minerale zouten, algen en kiezelaarde. Het is wetenschappelijk aangetoond dat dit geothermische zeewater een effectieve en geneeskrachtige werking heeft op de huid. Sinds een aantal jaren is er bij de Blue Lagoon een erkend Medisch Centrum voor psoriasispatiënten.

De Blue Lagoon ligt op 20 minuten rijden van de luchthaven en op 40 minuten van het centrum van Reykjavík. Busorganisaties verzorgen diverse busdiensten met een regelmatige dienstregeling.

Een bijzondere plek om te overnachten is The Retreat at the Blue Lagoon, een luxe plek met 62 suites omgeven door de Blue Lagoon. Als gast heb je onbeperkte toegang tot de Retreat Spa, de Retreat Lagoon, de Blue Lagoon en Blue Lagoon Ritual. Regelmatig ook yoga en groepswandelingen. Meer info/boeken …

Wil je alleen toegang reserveren? Boek dit online zodat je zeker bent van een plek!


Sky Lagoon

Deze nieuwe geothermale spa ligt op 5 kilometer van het centrum van Reykjavik aan de kust. Je hebt dan ook een panoramisch uitzicht op de Atlantische Oceaan vanuit de spa. Elke gast kan het 7-stappen ritueel ervaren. Na het badderen in de thermale lagoon, bezoek je o.a. de sauna, is er een scrub en stoomkamer om vervolgens te ontspannen in de lagoon.

Boek een stedentrip naar Reykjavik of blijf langer en ontdek de natuur tijdens een rondreis. Er zijn diverse routes zoals The Diamand Circle en de Arctic Coast Way.

Stedentrips en overige reizen …


Hotels in ReykjavikBooking.com