A-ROSA Travemünde aan de Oostzee

A-ROSA Travemünde aan de Oostzee

Op nog geen 5 uur rijden van Utrecht ligt aan de Oostzee in Travemünde het 5-sterren Grand SPA Resort A-Rosa. Het resort ademt de sfeer uit van historische Baltische kuuroorden maar dan gestoken in een modern luxe jasje met oog voor detail.

SPA-ROSA

De SPA-ROSA is maar liefst 4500 m² groot en huisvest een authentiek Thalasso center met eigen verbinding naar zee. Bij de thalassotherapie wordt dit gezuiverde zeewater gebruikt en al het goede van de zee zoals algen en modder. Zowel het binnen- als buitenbad is gevuld met zeewater.

A-ROSA Travemunde

De Spa biedt verder qua faciliteiten diverse sauna’s, hamam met rasulbad en theelounge, Yoga/pilatesruimte met buitenterras, beauty- en Thalassobehandelkamers en een privé SPA suite.

Ervaar hier een van de authentieke thalassobehandelingen zoals een Vichy-douche en hydromassage in het zeewaterbad. De behandelingen worden individueel afgestemd op uw behoeften. Daarnaast worden er ook behandelingen aangeboden zoals ayurveda en Lomi Lomi massage.

Ontspannen én inspannen

Met strand en zee voor deur en het achterland zijn er vele activiteiten mogelijk. Zo zijn er tennisbanen en een zeil-en watersportcentrum. Paardrijden op het strand is ook mogelijk.

Ook de golfers komen niets te kort. Binnen tien minuten van het resort zijn een drietal golfbanen met in totaal 96 holes zoals de Lübeck Travemünde Golf-Klub en de Maritim Golfpark Ostsee.

Wellness op het bord

De innerlijke mens wordt hier zeker niet vergeten en in de keuken worden de beste ingrediënten gebruikt; uit de zee of van lokale biologische teelt. U heeft de keuze uit een drietal restaurants. De Wintergarten met groot zonneterras biedt onder meer een buffet en dankzij de open keuken kunt u de koks aan het werk zien. De Weinwirtschaft serveert regionale specialiteiten, klassieke en kleine gerechten in het gezellige restaurant of op het grote terras.

In de SPA-Vitalbar kunt u de heerlijkste verse sapjes en snacks proeven en de Marktplatzbar is de plek voor een kopje koffie of cocktail.

Omgeving

In het vissersplaatsje Travemünde hoeft u zich met de Oostzee voor de deur en de middeleeuwse stad Lübeck in de nabijheid zich geen moment te vervelen.

Lübeck wordt de ‘koningin van de Hanze’ genoemd en werd in het jaar 1143 gesticht als eerste ‘westerse stad aan de Oostzeekust’. Middeleeuwse ambiance en cultuurhistorische bezienswaardigheden bepalen nog altijd het stadsbeeld en herinneren aan het grootse verleden als Hanzestad. Breng zeker een bezoek aan de door water omsloten historische stadskern met de zeven torens van de vijf hoofdkerken. De Holstentor, het symbool van de Hanzestad, is wellicht Duitslands bekendste en belangrijkste behouden gebleven stadspoort uit de late middeleeuwen. Het historische centrum staat op de lijst van Unesco Werelderfgoed.

Lübeck is ook bekend om zijn marsepein. Amandelen, de belangrijkste grondstof, zijn naar men zegt al in de 13e eeuw in Lübeck ingevoerd. Aan de marsepein werd destijds genezende werking toegeschreven en daarom mochten in de 16e eeuw uitsluitend apothekers marsepein bereiden. Al gauw ontdekte ook de adel deze lekkernij en deed marsepein zijn intrede als dessert op vorstelijke tafels.

A-ROSA Hotels & Resorts

A-ROSA heeft ook een hotel op Sylt.

Aanbod

Meer info en boeken A-ROSA Travemünde …

Meer info en boeken A-ROSA op Sylt …