Bio- und Wellnesshotel Alpenblick - Zwarte Woud

Bio- und Wellnesshotel Alpenblick - Zwarte Woud

Alpenblick- de naam belooft niet te veel: het uitzicht op de Alpenketen van Duitslands hoogstgelegen klimaatkuuroord is werkelijk betoverend. Het hotel zelf verbindt de originele flair van het Zwarte Woud en het moderne Spa-Design met elkaar.

De aangetoonde gezonde lucht en de gemiddeld 1848 zonuren per jaar – het hoogste aantal van Duitsland – verschaffen Höchenschwand, het ´dorp aan de hemel´, een passend kader voor een gezonde, actieve Wellness-vakantie: de vrije ligging op een licht zuidelijk hellende hoogvlakte, omkaderd door malse weiden en bossen, nodigt niet alleen uit om te wandelen, maar is ook zeer geschikt voor Nordic-Walking (verhuur polshorloge en stokken inclusief) en langlaufen. De in de buurt gelegen Schluchsee lokt voor alle watersportmogelijkheden en in de landendriehoek Duitsland-Frankrijk-Zwitserland, is er cultuur genoeg in de puurste vorm. (Freiburg, Strassburg, Basel).

Pure ontspanning biedt de Alpenblick Spa waar zout een speciale plaats inneemt. Zoals  bijvoorbeeld in de zoutruimte waar elke ademhaling een positief effect heeft op lichaam en geest en in de ontspanningsruimte met open haard straalt de grootste zoutlamp ter wereld zacht licht uit. Het grote roestvrijstalen zwembad is gevuld met zout water en met een aangename temperatuur van 32 graden bieden de sprudelstoelen en aquasound pure ontspanning. Regelmatig is er ook aquafit en aqua-training.

Verder biedt de spa o.a. sauna, stoombad, fitnessruimte met cardio- en krachtapparaten en een ruime keuze aan behandelingen. Van ayurveda tot behandelingen voor zwangeren en gezondheidschecks. Ook is er een weekprogramma met activiteiten.

Het contrast tussen het moderne Spa-design en het originele ´Schwarzwaldhaus´, met zijn knusse kamers en de Stuben is zeer fraai en omarmt de gast ’s avonds met gemoedelijkheid en de onmiskenbare stijl van het Zwarte Woud. De originele Schwarzwaldstube valt zelfs onder monumentenzorg. De smakelijke & gezonde BIO-Keuken is licht, vetarm en op natuurlijke basis bereid. Tevens op wens ook vegetarisch, vegan of diermelkeiwit- en glutenvrij. Ontspan u in het natuurpark Südschwarzwald!

Wellnesshotel Alpenblick, idyllisch gelegen in het hart van Höchenschwand, beschikt over 37 comfortabel ingerichte kamers.

Ligging

Het traditierijke kuuroord en de vakantieplaats Höchenschwand, ligt in het zuidwesten van Baden- Württemberg, in het natuurpark Südschwarzwald (Zuidelijke Zwarte Woud) tussen de Schluchsee en Waldshut. Het op 1015 meter hoogte gelegen Höchenschwand is Duitslands hoogst gelegen kuuroord. Vanwege de ligging op een zonnige en licht naar het zuiden gekeerde hoogvlakte, wordt Höchenschwand door zijn gasten liefdevol het „Dorp aan de Hemel“ genoemd. Het bekende skigebied Feldberg ligt op ca. 20 km van het hotel.

Aanbod

 Verblijf hier met of zonder kuur. Vanaf € 133 p.p. inclusief vol-pension, gebruik wellnessfaciliteiten en deelname activiteitenprogramma. Ook detox/ontslakingskuur op basis van basische maaltijden.

Meer info/boeken ...