Cyprus

Volgens de legende zou Aphrodite, de godin van de schoonheid, bij de naar haar vernoemde rots vlak voor de kust van Cyprus uit de golven zijn geboren. Geniet hier van de vele cultuurschatten, opgravingen, de prachtige natuur zoals op het schiereiland Akamas en uiteraard strand en zon.

GASTRONOMIE

De Cypriotische keuken is een mengeling van Griekse en oosterse gerechten. Proef de beroemde halloumi en eet deze kaas met watermeloen, een bijzondere combinatie. Of bestel mezedes, kleine gerechtjes met lokale specialiteiten. Drink hierbij een glas Cypriotische wijn. Cyprus heeft verschillende wijngebieden waar al eeuwenlang zeer goede wijnen geproduceerd worden. De oudste wijn op Cyprus is de zoete dessertwijn Commandaria, die al sinds de 11e eeuw onder dezelfde naam wordt geproduceerd. Deze wijn wordt nog steeds volop gedronken. De belangrijkste wijngebieden liggen op de zuidelijke hellingen van het Troodosgebergte en ten noorden van Paphos. U kunt in kloosters en kleine wijnhuizen de lokale wijnen  proeven, onder andere in Omodos, Vasa, Arsos en Kathikas. De klassieke druiven van Cyprus zijn de Mavro, Xinisteri, Opthalmo en Muscat-variëteiten. Deze druiven geven krachtige, sterke wijnen. Om het aanbod aan lokale wijnen te vergroten, zijn er ook fruitige, zachte wijnen van Europese stammen verkrijgbaar, zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Palomino. Vanuit Paphos en Limassol zijn wijnroutes uitgezet; een leuke manier om de omgeving en de culinaire specialiteiten te verkennen.

WELLNESSHOTELS

In bekende kustplaatsen als Paphos en Limassol vindt u wellnesshotels met prachtige spa's zoals het Elysium Hotel. Of verblijf in het binnenland bij Casale Panayiotis met spa. Dit boutique hotel ligt in het schilderachtige Kalopanayiotis in de Marathasa vallei op de hellingen van het Troodosgebergte. Naast de minerale bronnen van Milou ligt het prachtige Ayii Anargyri Natural Healing Spa Resort gebouwd in Cypriotische stijl. Het water uit deze minerale bronnen wordt toegepast tijdens de behandelingen in de spa en is onder meer heilzaam bij spier- en gewrichtsklachten. Het resort biedt verschillende kuren.

Berichten over Cyprus:
Amara Hotel Limassol
0
Amara Hotel Limassol
Amara Hotel Limassol
Amavi Hotel Adults Only - Paphos
0
Amavi Hotel Adults Only - Paphos
Amavi Hotel Adults Only - Paphos
Elysium Hotel - Paphos
0
Elysium Hotel - Paphos
Elysium Hotel - Paphos