alhambra granada

Wellness in Spanje

De vele wellnesshotels, medical spa's en kuuroorden met hun thermale baden maken Spanje een prima bestemming voor een wellnessvakantie. Voor ontspanning of om gezondheidsredenen. Er zijn vele kuuroorden (balneario´s) waar u de ontspannende en heilzame werking van het thermale water kunt ervaren. Al in de tijd van de Romeinen waren deze kuuroorden er. Nu aangepast aan de tijd bieden zij innovatieve technieken en perfecte behandelingen.

Leefstijlkuren


Voor speciale leefstijlkuren behoort SHA Wellness Clinic in de omgeving van Alicante tot de absolute toplocaties. SHA combineert Westerse en Oosterse methoden en biedt speciale programma’s zoals anti-stress, stoppen met roken, detox, gewichtsverlies, menopause en leefstijl. Een persoonlijk macrobiotisch dieet maakt onderdeel van een programma naast een selectie uit yoga, tai chi, reiki en acupunctuur. Daarnaast worden er dagelijks verschillende workshops gehouden, o.a. over voeding en koken.

 Wellnesshotels


Naast deze balneario's en medical spa's er een groot aanbod van wellnesshotels, op het vasteland maar ook op de eilanden. Geniet hier van de wellnessfaciliteiten en de behandelingen. Gran Bahia del Duque wordt wel het neusje van de zalm op Tenerife genoemd. Het hotel ademt luxe en met 20 behandelkamers, 5 buitencabines voor massages, 2 VIP suites en exclusieve thalassosuites is de Spa een oase van ontspanning. Thalassotherapie kan je ook ervaren bij Lopeson Villa del Conde op Gran Canaria en deze resorts zijn slechts voorbeelden.  

Bekijk de wellnesshotels in Spanje ...