Griekenland

Griekenland is een prachtige wellnessbestemming. Op een van de vele eilanden of het vaste land zoals Chalkidiki bij Thessaloniki. Het mediterrane klimaat, zee, natuur, cultuur, lekker eten en de prachtige wellnesscentra en thermale baden staan garant voor een heerlijke wellnessvakantie.

GASTRONOMIE

Het mediterrane dieet staat bekend als gezond en dat geldt in het bijzonder van de Kretense keuken. Pure ingrediënten, simpele recepten, eten volgens de seizoenen zijn enkele factoren die meespelen bij de gezondheid van de Kretense bevolking. Inwoners van Kreta hebben namelijk het laagste sterftecijfer ter wereld als je kijkt naar hart- en vaatziekten en kanker. De Kretenzische voeding heeft een lange geschiedenis. Uit archeologische vondsten blijkt dat de Kretenzers uit de Oudheid, de Minoërs, bijna dezelfde producten consumeerden als de Kretenzers nu. Er zijn grote urnen gevonden in Minoïsche paleizen die werden gebruikt voor de opslag van olijfolie, graan, peulvruchten en honing. Het geheim voor een lang leven is voor de Kretenzers heel eenvoudig. Ze eten alles wat hun vruchtbare bodem produceert. Veel fruit, groenten, peulvruchten, kaas, brood en verder kruiden en natuurlijke zoetstoffen zoals honing om de gerechten op smaak te brengen. Een glas Kretenzische wijn maakt de maaltijd compleet!

WELLNESSHOTELS IN GRIEKENLAND

Verblijf op Kreta bijvoorbeeld in het Grecotel Creta Palace. In de restaurants worden o.a. Kretense specialiteiten met lokale producten geserveerd. Veel producten komen van de traditionele biologische boerderij van Grecotel, de Agreco Farm met Taverna, mini-dierentuin en diverse activiteiten. Deze boerderij ligt op 10 minuten en kan ook bezocht worden. Daios Cove is een luxe resort en ligt op een unieke plek op Kreta in een baai bij Agios Nikalaos. Hier heb je de keuze uit hotels, suites en villa's. Kos is de geboorteplek van Hippocrates, de vader van de moderne geneeskunde, en de eerste die de geneeskrachtige werking van het zeewater erkende. Ervaar deze thalassotherapie in de luxe Elixer Thalasso spa van het Grecotel Kos Imperial Thalasso. Kos biedt een ideale combinatie van natuur, cultuur en historie. Je vindt hier overblijfselen uit de oudheid en middeleeuwse kastelen. Met de stranden, groene valleien, minerale bronnen en traditionele dorpjes in het binnenland is het een heerlijke zonbestemming. In het voor- en najaar is het ook een prima bestemming om te fietsen. Het eiland is relatief vlak en er zijn goede fietspaden.

THERMALE BADEN IN GRIEKENLAND

Griekenland heeft vele thermale baden. Honderden waarvan een honderdtal een officiële licentie hebben. Je vindt ze op het vasteland maar ook op de eilanden. Op bijvoorbeeld Santorini, Evia en Kos. Op Kos vindt je o.a. de Empros Thermes bij Agios Fokas. Het water in deze baden heeft een temperatuur van rond de 40 graden en is heilzaam bij reuma, artritis en gynaecologische klachten. Edipsos op Evia is een van de oudste kuuroorden van Europa. Al meer dan 3000 jaar komen hier de bezoekers om het warme en mineraalrijke water van de geneeskrachtige bronnen te ervaren. Het water komt uit een diepte van 3000 meter en is met name heilzaam bij spier- en gewrichtsklachten (reuma, artritis), huidklachten en gynaecologische klachten. Verblijf in het Thermae Sylla Spa & Wellness met eigen bron waar u kunt genieten van de thermale baden en verkwikkende behandelingen waaronder ook met geneeskrachtige modder.

Berichten over Griekenland:
Grecotel Creta Palace - Kreta
0
Grecotel Creta Palace - Kreta
Grecotel Creta Palace - Kreta
Grecotel Kos Imperial Thalasso - Kos
0
Grecotel Kos Imperial Thalasso - Kos
Grecotel Kos Imperial Thalasso - Kos
Kontokali Bay Resort & Spa - Corfu
0
Kontokali Bay Resort & Spa - Corfu
Kontokali Bay Resort & Spa - Corfu