Zwitserland

Combineer de prachtige natuur met adembenemende landschappen met een verblijf in een van de wellnesshotels of thermale baden.

THERMALE BADEN IN ZWITSERLAND

Adelboden, Engadin St. Moritz (met de eerste Yoga piste ter wereld), Leukerbad en Weggis Vitznau Rigi hebben een uitgesproken wellness-filosofie en alles wat bij een wellnessvakantie hoort. Verschillende thermale bronnen liggen in deze gebieden. In 2005 heeft Adelboden als eerste de kwalificatie Alpine Wellness resort ontvangen. Niet alleen de bergen, de gezonde hoogte en het aangename klimaat hebben hiervoor gezorgd maar ook het aanbod van fitness en wellness in de hotels. Sinds de 15e eeuw wordt Leukerbad bezocht vanwege de 65 bronnen die het dorp rijk is. Een bezoek aan de warme baden werd in die tijd zelfs opgenomen in de huwelijkse voorwaarden. Het heilzame water uit de bronnen kan vooral verlichting brengen voor mensen met reuma, artrose en jicht. Het is ook heilzaam voor de spieren en bloedsomloop en het is uiteraard ontspannend.


De Walliser Alpentherme & Spa Leukerbad is Europa's grootste en hoogstgelegen medical- & alpine wellness-, beauty-, sauna- en thermeninrichting.  Het bronwater voor de baden komt uit de St. Laurentbron, waar het water met een temperatuur van 51°C uit de aarde opwelt. Binnenbad en buitenbassin (36°C) zijn voorzien van o.a. onderwatermassagestralen, luchtbubbelbanken en – zetels. Ook allerlei soorten sauna's in Walliser chalets vind je hier: kruidensanarium, opgietsauna, steenbad etc. In het aangrenzende buitengedeelte kun je alle vier de jaargetijden genieten van de natuur. Een massageruimte voor bloesembalsem- en kruiden-aromaolie-behandelingen evenals een rustgedeelte in Walliser sfeer zorgen voor de nodige ontspanning.


Sinds 1840 wordt het 36,5°C warme thermale water over een afstand van 4,5 kilometer naar Bad Ragaz geleid. En hier werd in 1871 het eerste overdekte thermale zwembad van Europa geopend - de huidige Tamina Therme. Het water is heilzaam bij aandoeningen van het bewegingsapparaat, van het hart en de bloedsomlooporganen. Grand Hotel Bad Ragaz heeft direct toegang tot de therme. De bronnen vormden de basis voor de goede reputatie van St. Moritz. Al meer dan 3.000 jaar wordt het ijzerhoudende water van St. Moritz voor geneeskundige doeleinden gebruikt. De oudst bewaard gebleven houten omranding van een bron uit 1.466 voor Christus getuigt daar nog van. Het MTZ Heilbad biedt holistische vormen van therapie, medical wellness, fysiotherapie, vitaliserende mineraalbaden en ontspanning voor lichaam, geest en ziel. Kortom, het combineert state-of-the-art medische kennis met de voordelen van de traditionele spa-cultuur.

PANORAMA TREINTOCHTEN, OOK KAAS-, CHOCOLADE- EN WIJNTREINREIS

Ontdek Zwitserland aan boord van een van de bijzondere treinen die door het land reizen. Bijvoorbeeld in een van de panoramawagons van de Bernina Express. Deze rijdt van Chur in circa 4 uur via St. Moritz dwars door de Zwitserse Alpen naar het Italiaanse Tirano. Het traject tussen Thusis en Tirano staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Naast de panorama treinreizen zijn er ook speciale treinreizen rond kaas, chocolade en wijn! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Bekijk de wellnesshotels in Zwitserland ...

Berichten over Zwitserland:
Silvretta Parkhotel Klosters
0
Silvretta Parkhotel Klosters
Silvretta Parkhotel Klosters
Eden Roc Ascona - Lago Maggiore
0
Eden Roc Ascona - Lago Maggiore
Eden Roc Ascona - Lago Maggiore
Wellnesshotel Golf Panorama - Bodensee
0
Wellnesshotel Golf Panorama - Bodensee
Wellnesshotel Golf Panorama - Bodensee