Thalasso Frankrijk

Wellness in Frankrijk

Wellness in Frankrijk. Of eigenlijk Wellness Plus want wellness is hier niet alleen ter ontspanning maar ook ter preventie en bij behandeling van klachten. Het aanbod is daar veelzijdig. Er wordt niet alleen gewerkt met zoet water maar ook zeewater en thermaalwater. Deze verschillende soorten water hebben eigenschappen die in Frankrijk al lang bekend zijn en die ze daar perfect beheersen. Warm water laat bijvoorbeeld het lichaam 80% van zijn gewicht verliezen, wat de gewrichten ontlast en fysieke oefeningen gemakkelijker maakt. Wanneer men water sproeit als fijne regen, dan heeft het een rustgevend effect. Intense waterstralen stimuleren dan weer de bloedsomloop en nemen de spanningen weg. Water is rijk aan sporenelementen en het regenereert het organisme. Zo heeft water heel wat goede eigenschappen: het werkt ontspannend, verkwikkend en voedend.

Zoet water

De balneotherapie / spa of geneeswijze door baden, gebruikt de natuurlijke vitaliteit van zoet water en vindt inspiratie uit de behandelingen van thalassotherapie en thermalisme. Er zijn ook nieuwe behandelingen zoals de bodypakking op basis van essentiële oliën of druivenextracten welke een trendy wellnessbehandeling is geworden.

Thermaal bronwater in kuuroorden

Het thermalisme maakt gebruik van bronwater. Het water komt diep uit de aarde en heeft zich tijdens zijn ondergrondse reis door de rotslagen verrijkt met sporenelementen. Er zijn drink- en badkuren en elke bron heeft zijn specifieke eigenschappen: afslankend, destressend of voor een specifieke kwaal, zowel psychisch als fysisch. Denk bijvoorbeeld aan reuma en psoriasis maar ook hartklachten, spijsvertering en ademhaling. Bekende kuuroorden zijn Aix-les-Bains, Vittel, Vichy en Contrexéville (met ´Saveur-Minceur´-classificatie, wat staat voor ´afslanken met smaak´).

Thalassotherapie met zeewater

Thalassotherapie maakt gebruik van al het goede uit de zee, zeewater en haar ingrediënten. Zeewater wordt gefilterd en verwarmd maar behoudt al zijn originele eigenschappen. Zeemodder en algen worden gebruikt voor lichaamspakkingen die o.a. een revitaliserende of afslankende werking hebben. Bijzonder heilzaam ook bij o.a. spier- en gewrichtsklachten en herstel na ziekte of operatie. De thalassotherapiecentra bevinden zich op de mooiste plekjes van de Franse kust en het zeeklimaat levert zijn bijdrage aan een wellnesskuur. Van de jodiumhoudende wind die verfrissing brengt langs de kusten van het Kanaal en de Atlantische Oceaan, tot de zonnige oevers van de Middellandse Zee: elk klimaat heeft zijn aangepaste formules voor een wellnessverblijf. Bekende thalassotherapiecentra zijn Thermes Marins de Saint-Malo en Thalgo La Baule.    

Wellnesshotels in Frankrijk ...