Golfstaten

De Emiraten zijn een heerlijke bestemming voor een (winter)zonvakantie in combinatie met cultuur, woestijn en Arabische gastvrijheid. Naast de bekende emiraten Dubai en Abu Dhabi is Ras al Khaimah een vrij nieuwe bestemming met tal van mogelijkheden.

Ras al Khaimah

Dit emiraat is het vierde grootste emiraat en heeft circa 345.000 inwoners. Circa een derde van de bevolking is lokaal en dat zorgt voor een authentieke beleving. Ervaar de gastvrijheid, cultuur en natuur in dit boutique emiraat. Ras al Khaimah heeft veel te bieden. Van bergen, woestijnen en historische bezienswaardigheden tot stranden, mangroves en vele activiteiten. Watersporten maar ook activiteiten in de woestijn en een rit met de ZIP-line. Deze Jebel Jais Flight is de langste ZIP-line ter wereld en start in de gelijknamige bergen. Met ijzingwekkende snelheid overbrug je de afstand van 2,8 kilometer.  De bergen bieden spectaculaire uitzichten en naast hiking tochten met lunch bij bedouïnen of een sunset picknick zijn er ook mogelijkheden om te overnachten onder de sterren. Aan de 64 kilometer lange kust zijn volop mogelijkheden voor watersporten en liggen prachtige hotels zoals het Waldorf Astoria Ras Al Khamaih, winnaar van de Best Resort Spa Ras Al Khamaih 2018. Naast de luxe spa biedt dit resort een 18-holes kampioenschapsgolfbaan en eigen strand van 350 meter aan het azuurblauwe water van de Arabische Zee. Naar de terracotta kleurige groene woestijn zijn diverse tochten en zijn er ook hotels om te overnachten. Zoals het Ritz Carlton Ras Al Khamh, Al Wadi Desert welke gelegen is midden in de woestijn van het natuurreservaat Wadi Khadeja. Gazellen, antilopen en uiteraard kamelen bevolken dit deel van de woestijn. Shoppen kan in een van de souks, op een van de markten of in een van de vijf winkelcentra met de bekende merken. Dit emiraat ligt op slechts 45 minuten van de luchthaven van Dubai. 

Dubai

Dubai is de plek met het meest luxueuze hotel ter wereld, het Burj Al Arab Jumeirah met op de 18e verdieping de Assawan Spa. Ongetwijfeld staat deze spa garant voor een exclusieve wellnessbeleving. Overweldigend is het Atlantis The Palm op het bekende palmeneiland. Superlatieven kom je hier tekort met 1539 kamers en 17 restaurants; een wereld op zich. Van een heel andere orde is Bab Al Shams Desert Resort & Spa. Gelegen in de duinen en woestijn van Dubai is dit resort met 115 kamers als een Arabisch dorp. Dubai heeft een ruime keuze aan hotels, aan het strand of in de woestijn. Naast de stranden, woestijn, luxe winkelcentra en bezienswaardigheden zoals het oude Dubai wordt in 2021/20 de Expo in Dubai gehouden. Expo 2020 Dubai wordt gehouden vanaf 1 oktober 2021 tot 31 maart 2021 met 192 deelnemende landen, vele experiences en attracties.

Abu Dhabi

Abu Dhabi is het grootste emiraat binnen de VAE en is ook de naam van de hoofdstad. Dit voormalige bedoeïenendorp is in razendsnel tempo omgetoverd tot een metropool. Luxe is vrijwel alles wat hier de klok slaat maar ook traditie en cultuur; u vindt hier de meest luxueuze hotels en winkels maar ook musea, souks en de Sheikh Zayed Grand Mosque welke plaats biedt aan 20.000 gelovigen. 

Voor de kust liggen bijna 200 eilanden. Veelal onbewoond en een groot aantal is beschermd natuurgebied door de aanwezigheid van bedreigde vogelsoorten. Verblijf in een van de luxe wellnesshotels aan het strand zoals Emirates Palace met de Spa in Marokkaanse stijl of in de woestijn het Anantara Qasr Al Sarab Desert Resort.


Mannen en vrouwen apart ...

In islamitische landen is het gebruikelijk dat er afzonderlijke wellnessafdelingen zijn voor vrouwen en mannen. Als vrouw wordt u ook altijd behandeld door een vrouw en een man door een man. Zo bestaat bijvoorbeeld de Talise Ottoman Spa in het Jumeirah Zabeel Saray uit een aparte spa en hamam voor vrouwen en een spa en hamam voor mannen. Daarnaast is er een Spa in een Spa, de Talise Couples Spa, voor stellen.


Wellnesshotels in de Golfstaten ...

Berichten over Golfstaten:
Atlantis The Palm, Dubai
0
Atlantis The Palm, Dubai
Atlantis The Palm, Dubai
Bab Al Shams Desert Resort & Spa, Dubai
0
Bab Al Shams Desert Resort & Spa, Dubai
Bab Al Shams Desert Resort & Spa, Dubai
Emirates Palace Abu Dhabi
0
Emirates Palace Abu Dhabi
Emirates Palace Abu Dhabi