Turkije

Wellness in Turkije

Het gebruik van thermale water voor ontspanning en gezondheid is zo oud als de mensheid. Bepaalde centra worden sinds antieke tijden benut als gezondheidscentra en kuuroorden zoals Hiëropolis (Pamukkale) en Agamemnon Baden (Izmir-Balçova).

Turkije heeft ongeveer 1.300 thermale bronnen en een aantal van deze bronnen zijn geïntegreerd in spa en wellness hotels van hoge kwaliteit. Deze kuuroorden worden bezocht door mensen die op zoek zijn naar ontspanning, maar ook voor mensen met spierpijn, reuma en chronische vermoeidheid. Ook worden hier continue nieuwe kuren ontwikkeld gericht op wellness, fitness, stressvermindering en anti-veroudering. In de omgeving van het Köycegiz meer en Dalyan zijn vele thermale bronnen met warm zwavelhoudend water. De samenstelling van het water van de Sultaniye-bron en de modder is heilzaam voor iedereen maar ook bij reuma en huidziekten. Baad in het modderbad en ervaar de heilzame werking! Er wordt gezegd dat je er 10 jaar jonger van wordt! Volgens de overlevering ging Cleopatra regelmatig naar Dalyan voor een natuurlijk modderbad. Verblijf in Hilton Dalaman Resort & Spa, een prachtig resort aan een 600 m lang zandstrand. Hilton Dalaman is een van de vele wellnessresorts aan de Turkse stranden.

De wellnessresorts hebben vele faciliteiten en hanteren vaak de all-inclusive formule. Ervaar zeker de authentieke Turkse hamam! De eeuwenoude traditie van stomen, scrubben en masseren is een ervaring die je eigenlijk niet mag missen.

Bekijk de wellnesshotels in Turkije ...