Page content

Kroatië

Kroatië

Kroatië heeft veel te bieden. Prachtige natuur, een schitterende kust met duizenden eilanden, een rijk cultureel erfgoed en mediterrane stadjes. Dit land aan de Middellandse Zee heeft veel te bieden.

Gastronomie

De keuken in Kroatië is gevarieerd en beïnvloed door verschillende landen. In het binnenland zijn duidelijk de Oerslavische tijden te herkennen en recente contacten met de keuken uit Hongarije, Wenen en Turkije. Op de kaart staan voornamelijk vleesgerechten maar ook zoetwatervis.

Aan de kust is de invloed van de mediterrane, Italiaanse en Franse keuken herkenbaar. Met heerlijke zeevruchtenspecialiteiten die op verschillende manieren worden bereid. Drink hierbij een van de heerlijke Kroatische wijnen zoals de Malvazija, Dingač en sluit af met de bekende likeur Maraschino.

Wellnesshotels en kuren in de toplices

Kuuroorden worden in Kroatië “Toplices” genoemd. Deze toplices zijn vaak gelegen bij natuurlijke bronnen en beschikken over moderne faciliteiten als sauna, stoombaden en fitness. Ze bieden tevens uiteenlopende (para)medische behandelingen. Een van de bekendste toplice is die van Sveti Martin.

Kroatië heeft een lange gezondheidsgeschiedenis. Al vanaf de 19e eeuw werd de kust van Kroatië bezocht om te kuren met Opatija als een van de eerste kuuroorden. Geroemd om het sub-tropische klimaat en de natuurlijke zeebries met hoog zoutgehalte. Beroemd is Opatija nu om het thalassotherapiecentrum.

Het eiland Losinj heeft ontelbare baaien met strandjes. Door de warmwaterstroom heeft het eiland een subtropisch klimaat met 150 zondagen per jaar en wordt het zeewater niet kouder dan 12 °C. Losinj ligt ca. 125 km van Rijeka. Astma en huidproblemen kunnen hier goed behandeld worden waarbij o.a. thalassotherapie wordt gebruikt.

Volg een thalassokuur in Opatija, verblijf in een wellnesshotel (ook met speciale kuren) op Losinj wellnesshotels of maak een keuze uit een van de heerlijke voor een ontspannende vakantie!

Bekijk ook de video’s over Wellness & Spa in Kroatië!

Niet gevonden wat je zocht? Vul onderstaand formulier in en wij gaan op zoek!