Page content

Oostenrijk

Oostenrijk

Oostenrijk heeft meer dan 100 kuuroorden, wellness-centra en thermaalbaden, die verschillende mogelijkheden bieden om tot rust te komen, zowel lichamelijk als geestelijk.

Bekende kuuroorden in Oostenrijk zijn o.a. Gastein, Bad Hall, Bad Schallerbach, Bad Waltersdorf en Bad Ischl. Klik hier voor meer informatie over deze kuuroorden en de wellnesshotels in deze kuuroorden.

Alpine Wellness hotels: op zoek naar een wereld van welzijn

Een gezamenlijk initiatief van de provincies Karinthië, Tirol en Vorarlberg is het toeristische merk “Alpine Wellness”. alpine wellness

De eeuwenoude hulpmiddelen uit de Alpen vormen de basis van een exclusief aanbod van gezondheids- en welzijnsbehandelingen die op het programma van alle Alpine Wellness hotels staan. Bovendien bevinden deze hotels zich in de onmiddellijke omgeving van de Alpen, waardoor zij een buitengewone “alpenervaring” kunnen aanbieden. De rustige wandelingen en fietstochten nemen de vakantiegangers mee langs romantische meren en op prachtige bergtoppen, waar ze even kunnen uitrusten en op krachten komen door middel van meditatie. De hoogte en het gezonde bergklimaat zijn essentieel voor het welzijn en laten zelfs mensen met allergieën toe om zonder problemen diep in te ademen.