Page content

Luxemburg

Luxemburg

Volgens een recente studie is de stad Luxemburg een van de 10 meest relaxte steden ter wereld. Na een bezoek aan deze stad kan je nog meer relaxen in kuuroord Mondorf les Bains, dat vlakbij de hoofdstad én de Luxemburgse Moezelvallei ligt. Net zoals aan de Duitse Moezel wordt hier wijn geproduceerd. Wandel langs de wijngaarden, bezoek een wijnboer en vier mee met de Luxemburgers tijdens een van de vele wijnfeesten.

Een typisch gerecht uit de wijnland Luxemburg is de visfrituur dat bestaat uit een frituur van kleine zoetwatervissen geserveerd met een glas Riesling van de Moezel regio. Dit gerecht wordt zo op prijs gesteld dat op zondagen de restaurants vollopen met Luxemburgers uit het hele land, maar ook met toeristen. Culinair genieten vooral na een wandeling langs de wijngaarden!

Gastronomie

Niet allen door de wijngaarden, brouwerijen en kaasproducenten maar ook door andere lokale producten heeft Luxemburg qua gastronomie veel te bieden. Denk aan kruidenthees, oliën, kruiden en granen “Vum Séi” die reeds gedurende decennia fijnproevers en lekkerbekken aantrekken. De streekproducten staan ook op bijna alle menukaarten van restaurants die graag de specialiteiten van Luxemburg op de kaart zetten.

Wellnesshotels

Verblijf in het Mondorf Parc Hotel om het thermale water te ervaren of verblijf in een van de wellnesshotels zoals Hotel International in Clervaux.

Niet gevonden wat je zocht? Vul onderstaand formulier in en wij gaan op zoek!