Page content

Griekenland

Griekenland

Griekenland is een prachtige wellnessbestemming. Op een van de vele eilanden of het vaste land zoals Chalkidiki bij Thessaloniki. Het mediterrane klimaat, zee, natuur, cultuur, lekker eten en de prachtige wellnesscentra staan garant voor een heerlijke wellnessvakantie.

Gastronomie

Het mediterrane dieet staat bekend als gezond en dat geldt in het bijzonder van de Kretense keuken. Pure ingrediënten, simpele recepten, eten volgens de seizoenen zijn enkele factoren die meespelen bij de gezondheid van de Kretense bevolking. Inwoners van Kreta hebben namelijk het laagste sterftecijfer ter wereld als je kijkt naar hart- en vaatziekten en kanker. De Kretenzische voeding heeft een lange geschiedenis. Uit archeologische vondsten blijkt dat de Kretenzers uit de Oudheid, de Minoërs, bijna dezelfde producten consumeerden als de Kretenzers nu. Er zijn grote urnen gevonden in Minoïsche paleizen die werden gebruikt voor de opslag van olijfolie, graan, peulvruchten en honing.

Het geheim voor een lang leven is voor de Kretenzers heel eenvoudig. Ze eten alles wat hun vruchtbare bodem produceert. Veel fruit, groenten, peulvruchten, kaas, brood en verder kruiden en natuurlijke zoetstoffen zoals honing om de gerechten op smaak te brengen. Een glas Kretenzische wijn maakt de maaltijd compleet!

Wellnesshotels

Verblijf op Kreta bijvoorbeeld in het Grecotel Creta Palace. In de restaurants worden o.a. Kretense specialiteiten met lokale producten geserveerd. Veel producten komen van de traditionele biologische boerderij van Grecotel, de Agreco Farm met Taverna, mini-dierentuin en diverse activiteiten. Deze boerderij ligt op 10 minuten en kan ook bezocht worden.

Kos is de geboorteplek van Hippocrates, de vader van de moderne geneeskunde, en de eerste die de geneeskrachtige werking van het zeewater erkende. Ervaar deze thalassotherapie in de luxe Elixer Thalasso spa van het Grecotel Kos Imperial Thalasso.