Page content

België

Ons buurland België heeft twee kuuroorden, het bekende kuuroord Spa en het minder bekende Chaudfontaine waar de thermen onderdeel uitmaken van het Château des Thermes.

Spa heeft een lange kuurgeschiedenis. Al in de tijd van Romeinen waren de geneeskrachtige minerale bronnen van Spa bekend en sindsdien hebben kuurgasten of ‘bobelins’, zoals ze hier worden genoemd, uit alle hoeken van Europa het kuurstadje bezocht. Het kuren kwam in Spa volop in beweging vanaf de 19e eeuw en vele gebouwen herinneren aan die tijd zoals de Peter de Grote bron, de Galerij Leopold II en het oude Badhuis. Dit badhuis in het centrum is inmiddels vervangen door een prachtig thermaal centrum dat middels een panoramische kabellift is verbonden met het stadscentrum van Spa. Vanuit het Radisson Blu Palace is er een directe toegang tot de kabellift.

Het centrum van Spa is levendig met winkeltjes, romantische parken zoals het Parc de Sept Heures, restaurants, het Casino, galerieën en bijzondere musea zoals het museum van de Kuurstad, het museum van het Paard en het Wasserijmuseum.

Naast deze twee kuuroorden zijn er verschillende wellnesshotel zoals hotel Quartier Latin in de Ardennen.

Niet gevonden wat je zocht? Vul onderstaand formulier in en wij gaan op zoek!