Convento do Espinheiro bij Evora

Weidse vergezichten, groene heuvels, wijngaarden en kurk- en olijfbomen zover het oog reikt. Een 100 kilometer lange kustlijn en karakteristieke stadjes als Évora, Elvas en Monsaraz die niet voor niets op de UNESCO-werelderfgoedlijst prijken: dát is de Alentejo. De regio beslaat een derde van Portugal, kent hetzelfde aangename klimaat als de nabijgelegen Algarve en is de grootste wijnproducent van het land. De veelzijdige en pure Alentejo staat bol van de outdoor-activiteiten in de ongerepte natuur, haar inwoners zijn gastvriendelijk en de gastronomie traditioneel en verfijnd tegelijk. Kortom: de Alentejo verbaast, verrast, ontroert en biedt voor elk wat wils.

Je zal hier weinig grote steden vinden. Het gebied staat bekend om de verschillende kleine authentieke dorpjes. Schilderachtige witte dorpjes met smalle straatjes en prachtige huisjes, kleine kerkjes en verschillende oude windmolens. Bezoek bijvoorbeeld Monsaraz, een idyllisch Middeleeuws vestingstadje met charmante leistenen straatjes. Het is alsof de tijd stilstaat. Évora is zeker ook een must. Het is de grootste stad van de regio en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een topper op cultureel en historisch gebied, charmant, gezellig en met heel veel leuke cafeetjes en eetgelegenheden. Alle bezienswaardigheden in het centrum van Évora liggen op loopafstand van elkaar.

Convento do Espinheiro - Évora

Aan de rand van Werelderfgoedstad Évora in het binnenland van Portugal ligt het luxe Convento do Espinheiro. Dit voormalig klooster uit de 15e eeuw herbergt een van de beste hotels in Portugal. Het wordt omgeven door prachtige tuinen. In de Spa kunt u gebruik maken van de fitnessruimte, zwembad, sauna en stoombad en de exclusieve spa combineert oude met nieuwe therapieën en biedt een ruime keuze aan holistische en therapeutische behandelingen gecreëerd door ESPA. Andere faciliteiten zijn onder meer een tennisbaan, binnen- en buitenzwembaden, sauna, hamam, jacuzzi en een goed uitgerust fitnesscentrum.

In de historische binnenplaats, de plek voor meditatie in de 15e eeuw, kunt u in de zomer genieten van mediterrane gerechten en restaurant Divinus in de oude wijnkelder serveert  Portugese en mediterrane specialiteiten. De Cisterna Wine Bar is de plek voor de wijnliefhebber en dagelijks is er een wijnproeverij.

Aanbod

Er is al een 4-daagse vliegreis met autohuur en verblijf op basis van logies/ontbijt vanaf € 437 p.p.

Pakketreis naar dit hotel …

 



Booking.com